Notícies

L'Agrupació Seny Major de Cervera guardonada amb el vuitè premi Sikarra


diumenge, 10 de Març de 2019 Autor: somsegarra

Per la seva exemplar trajectòria en la recuperació, renovació i difusió del folklore i la cultura d’arrel tradicional i popular

L'Agrupació Seny Major de Cervera guardonada amb el vuitè premi Sikarra Foto: Seny Major

L'Agrupació Seny Major, creada l’any 2009, està formada pel conjunt de grups folklòrics tradicionals i de carrer de la ciutat: Associació Amics de Sant Magí, Band Tokades, Bombollers de Cervera, Campaners de Cervera, Colla sardanista Jovencells, Confraria de l’Àliga de Cervera, Diables de Cervera-Carranquers, Geganters de Cervera, Ball d’Espases de Cervera, Ball de Gitanes i Trabucaires de Cervera. Alhora, l’Agrupació també vol mantenir lligams i punts de col·laboració amb altres entitats de la ciutat que, malgrat no ser estrictament de carrer, també treballen a l’entorn de la cultura popular, com l’Agrupació Coral, l’Associació de Les Completes, l’Associació de Pessebristes, l’Associació de Puntaires, la Secció de Cultura Popular del Centre Municipal de Cultura o el Patronat de la Passió.

Cal subratllar també la tasca de l’Agrupació Seny Major quant a la promoció i difusió del patrimoni festiu, tradicional i popular a les escoles. Alhora, el seu blog, Lo Carranquer, ha esdevingut un mitjà de referència en el seu àmbit.

L’Agrupació Seny Major ha activat persones, sinèrgies, complicitats, aliances, xarxes, recursos, entitats i institucions al voltant de la cultura tradicional, en particular, i de la cultura en general, a Cervera i la Segarra.

El lliurament del Premi es durà a terme al Centre Cívic Mestre Viaña de Sant Guim de Freixenet el dissabte dia 16 de març, a les 7 de la tarda. L’acte serà presidit per Francesc Xavier Rivera i Maria Garganté, presidents respectivament de la Fundació Jordi Cases i Llebot i del Fòrum l’Espitllera, i per l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, i comptarà amb l’acompanyament musical de Lana Kovacevic (violí) i Enric Ribalta (flauta).

El Jurat del Premi Sikarra està format pels membres del Fòrum l’Espitllera i de la Fundació Jordi Cases i Llebot, les dues entitats organitzadores. El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez que reprodueix en una grisalla el motiu del revers de la moneda Sikarra, documentada de fa 2300 anys, adquirida per les dues entitats promotores del Premi i que s’exposa al Museu Comarcal de Cervera.

En les anteriors edicions del Premi Sikarra s’ha guardonat l'Associació Cultural Baixa Segarra, la poetessa cerverina Rosa Fabregat, la Cooperativa La Garbiana de Tarroja de Segarra, la Cooperativa l'Olivera de Vallbona de les Monges, l’entitat Càritas Diocesana de Cervera, els Amics de l’Arquitectura Popular i l’activista cultural cerverí Armand Forcat.

Presentació dels actes de Bateig de l'Àliga de Cervera - Cervera
Presentació dels actes de Bateig de l'Àliga de Cervera
Foto: Agrupació Seny Major
El foc és l'element predominant de l'Aquelarre - Cervera
El foc és l'element predominant de l'Aquelarre
Foto: aquelarre.cat
Cant de les Completes - Cervera
Cant de les Completes
Foto: Ramon Prats
Ball d'Espases de Cervera - Cervera
Ball d'Espases de Cervera
Foto: Seny Major
Campaners de Cervera - Cervera
Campaners de Cervera
Foto: Seny Major
Band Tokades - Cervera
Band Tokades
Foto: Seny Major
Bateig de l'Àliga de Cervera - Cervera
Bateig de l'Àliga de Cervera
Foto: dolors pulido
Ball de gitanes de Cervera - Cervera
Ball de gitanes de Cervera
Foto: ramon Armengol
L’Agrupació Seny Major de Cervera, premiada al Festivitas Bestiarum 2015 II Nit del Bestiari Festiu -
L’Agrupació Seny Major de Cervera, premiada al Festivitas Bestiarum 2015 II Nit del Bestiari Festiu
Foto: Seny Major


Font: L'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: premi sikarra agrupació seny major cervera


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?