Notícies

Convocatòria de la 10a edició del Premi Sikarra


dijous, 24 de Desembre de 2020 Autor: L'Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs

L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i la Fundació Jordi Cases i Llebot convoquen una nova edició del Premi que pretén reconèixer la persona o entitat que hagi destacat en la seva actuació als territoris històrics de la Segarra. Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer

L'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà guardonada amb el novè premi Sikarra Foto: ramon sunyer

El L’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i la Fundació Jordi Cases i Llebot convoquen la novena edició del Premi Sikarra amb la voluntat de reconèixer i homenatjar la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra.
 
Les edicions anteriors del Premi Sikarra varen reconèixer l’activista turístic i cultural de Cervera, Armand Forcat, l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular, l’entitat Càritas Diocesana de Cervera, la Cooperativa l'Olivera de Vallbona, la Cooperativa La Garbiana de Tarroja, l’escriptora i poetessa de Cervera, Rosa Fabregat, l’Associació Cultural Baixa Segarra, de Santa Coloma de Queralt, l’Agrupació Seny Major, de Cervera, i l'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà.

El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez titulada “L’esguard alliberat”, que reprodueix en una grisalla el motiu del revers de la moneda de Sikarra, integrada dins el perfil d’una espitllera de fusta, símbol de la projecció cap al futur de la identitat de la Segarra.

Les candidatures es poden presentar fins al dia 10 de febrer i les bases del Premi són les següents:

1. Es premiarà qualsevol persona, entitat o institució que hagi actuat amb incidència sobre la comarca, incloent dins aquesta els territoris de la darrera divisió administrativa feta per la Generalitat de Catalunya i tots aquells que, per raons històriques, geogràfiques i culturals, se senten de la Segarra.
 
2. Només podrà ser guardonada una persona, entitat o institució en relació amb la qual s’hagi presentat prèviament una candidatura.
 
3. La presentació de les candidatures haurà de fer-se en un document que identifiqui la persona, entitat o institució candidata i descrigui en un màxim de dues pàgines les motivacions per les quals es considera que és mereixedora del guardó.
 
4. Les candidatures mai podran ser presentades en nom propi, sinó que hauran de venir signades per una entitat pública o privada, legalment constituïda i domiciliada a la Segarra històrica, o per un conjunt format per un mínim de tres persones a títol individual, degudament identificades i que acreditin la seva vinculació amb aquesta comarca.

5. Les persones associades a l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i els membres del patronat de la Fundació Jordi Cases i Llebot poden també proposar candidatures, amb les condicions previstes en el punt anterior, i no podran ser mai guardonades, ni a títol individual ni com a institució.
 
6. Les candidatures s’hauran de presentar, amb tota la documentació corresponent, entre els dies 1 de gener i 10 de febrer de cada any al domicili social del Fòrum l’Espitllera (c/ del Forn, 2, Florejacs 25211). També podran ser presentades telemàticament a info@espitllera.cat. En ambdós casos, l’organització es reserva el dret de requerir la documentació complementària adient.
 
7. El Jurat estarà format per representants de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs i de la Fundació Jordi Cases i Llebot. Valorarà les candidatures tot considerant amb especial atenció tant la seva trajectòria històrica com les actuacions dutes a terme durant l’any immediatament anterior al del lliurament del Premi. Es preveu expressament que el guardó pugui lliurar-se ex aequo a dos finalistes, en cap cas a títol pòstum o declarar-se desert, i el veredicte del Jurat serà inapel·lable. 
 
8. La identitat del premiat o premiada es donarà a conèixer el 17 de març de cada any, coincidint amb l’aniversari de l’adquisició de la moneda Sikarra per part de les entitats promotores, i es lliurarà en un acte públic convocat en una data propera.
 
9. El Premi consistirà en una escultura inspirada en el revers de la moneda de Sikarra, així com un reconeixement públic de la persona, entitat o institució guanyadora.

Armand Forcat recull el primer Premi Sikarra (2012) - Torà
Armand Forcat recull el primer Premi Sikarra (2012)
Foto: Jaume Moya
Albert Turull lliura a Vicent Loscos, en nom dls AAAP, la segona edició del Premi Sikarra (2013) - Guissona
Albert Turull lliura a Vicent Loscos, en nom dls AAAP, la segona edició del Premi Sikarra (2013)
Foto: Jaume Moya
lliurament del Premi Sikarra 2014 a Càritas de Cervera - Tarroja de Segarra
lliurament del Premi Sikarra 2014 a Càritas de Cervera
Foto: Jaume Moya
Carles de Ahumada rep de mans d'Albert Turull el Premi Sikarra 2015 en nom de l’Olivera - Concabella
Carles de Ahumada rep de mans d'Albert Turull el Premi Sikarra 2015 en nom de l’Olivera
Foto: Joan Montagut
La cooperativa La Garbiana recull el cinquè Premi Sikarra - Cervera
La cooperativa La Garbiana recull el cinquè Premi Sikarra
Foto: Jaume Moya
L'escriptora cerverina Rosa Fabregat recull el Premi Sikarra 2017 -
L'escriptora cerverina Rosa Fabregat recull el Premi Sikarra 2017
Foto: Fòrum l'Espitllera
L'Associació Cultural Baixa Segarra guardonada amb el setè premi Sikarra - Santa Coloma de Queralt
L'Associació Cultural Baixa Segarra guardonada amb el setè premi Sikarra
Foto: Fòrum l'Espitllera
L'Agrupació Seny Major de Cervera guardonada amb el vuitè premi Sikarra - Cervera
L'Agrupació Seny Major de Cervera guardonada amb el vuitè premi Sikarra
Foto: Ramon Prats
El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez titulada “L’esguard alliberat” - Sedó
El guardó és una escultura de l’artista Anna Marín-Gálvez titulada “L’esguard alliberat”
Foto: Fòrum l'Espitllera

Premi-Sikarra_Bases.pdfEtiquetes: premi sikarra convocatòria


Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?