Notícies

La Cerverina d’Art, guardonada amb el desè Premi Sikarra


dissabte, 20 de Març de 2021 Autor: efes

Per la remarcable acció i trajectòria continuada en els 25 anys de trajectòria de la galeria

La Cerverina d’Art, guardonada amb el desè Premi Sikarra Foto: x. santesmasses

El jurat del Premi Sikarra ha decidit concedir el guardó, en la seva desena edició, a la candidatura de La Cerverina d’Art, de Cervera. El jurat ha valorat la remarcable acció i trajectòria continuada de La Cerverina d’Art, des de la seva inauguració l’any 1995 fins a l’actualitat, tenint present que si la Covid-19 els ho hagués permès, haurien celebrat el seu 25è aniversari l’any 2020.

Amb seu en una antiga barberia modernista ubicada al carrer Major de Cervera, La Cerverina d’Art ha contribuït de manera decidida a la revitalització i potenciació d’aquesta zona de la ciutat, omplint el seu espai de pintura en diferents tècniques, de gravat, de fotografia, d’escultura, jugant amb el realisme i l’art conceptual o amb la performance, al llarg de més de cent exposicions, amb artistes propers però també amb el treball d’artistes sud-americans o japonesos, sempre presentant un art en majúscules, més propi de les grans galeries i de les grans ciutats que de la nostra comarca segarrenca. Entre els artistes de primer nivell que han passat per La Cerverina d’Art, i per citar només alguns noms, hi trobem Akihito Asano, Antoni Tàpies, Bigas Luna, Rafael Bartolozzi, José González Ramos, Albert Ràfols-Casamada o Arnau Alemany.

Per tot això, el jurat ha considerat que La Cerverina d’Art és, d’acord amb les bases del premi, una entitat que ha contribuït i contribueix de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra i, en conseqüència, digna mereixedora de rebre el Premi Sikarra.

La Cerverina d’Art, guardonada amb el desè Premi Sikarra -
La Cerverina d’Art, guardonada amb el desè Premi Sikarra
Foto: x. santesmasses


Etiquetes: premi sikarraHo vols compartir?