Notícies

Segona Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra històrica


dissabte 2 abril 2022 Autor: efes

El cap de setmana 2-3 d’abril de 2022

cartell Segona Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra històrica Foto: efes

Des de la secció de Ciències Naturals de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs (EFES), ens complau informar-lo, que el cap de setmana 2-3 d’abril de 2022 tindrà lloc a Sant Guim de Freixenet (Centre Cívic Mestre Viaña) la Segona Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra històrica.

Aquesta jornada té com a objectiu difondre i incentivar els estudis sobre el medi natural de la Segarra històrica per tal de conèixer-la més i millor. Està dirigit tant a investigadors, a naturalistes aficionats com a alumnes de batxillerat que vulguin presentar els resultats obtinguts del treball de recerca. Aquests estudis han de tractar sobre el medi natural en territori segarrenc. Aquesta jornada és doncs una excel·lent oportunitat per als joves investigadors de conèixer experts en la matèria i intercanviar opinions.

La jornada s’ha estructurat en dos dies. El dissabte dia 2 es durà a terme les ponències i el diumenge dia 3 de 9:00 a 13:30 h, es realitzarà una sortida de camp per conèixer la flora i la fauna de la capçalera del Sió, a càrrec d’en Daniel Espejo. Se seguirà un itinerari d’uns 10 km pels camins, camps i boscos entre Sant Guim de Freixenet, Sant Guim Vell, Freixenet i Sant Domí. Coneixerem especialment la situació dels boscos i marges dels altiplans, la flora d’inicis de primavera i l’avifauna dels hàbitats agroforestals segarrencs.

Els treballs podran ser presentats en format pòster o com a ponència (presentació oral). El nombre de ponències són limitades i per tant, podran estar subjectes a selecció per part del comitè. Els treballs no seleccionats com a ponència podran ser presentats en format pòster. Les ponències tindran una durada de deu minuts més cinc de preguntes. En el cas que un autor vulgui presentar més d’un treball, només un podrà ser presentat com a ponència i la resta hauran de ser en format pòster.

Els ponents tant si presenten un pòster com si fan una ponència hauran de facilitar un resum que serà inclòs en el llibre d’actes. Aquest estarà disponible en línia a la pàgina web d’EFES.

El resum ha de contenir els següents apartats: Títol, autor(s), Introducció, materials i mètodes, resultats, discussió, conclusions i bibliografia. El document ha de tenir lletra tipus Times New Roman, cos 12, l'interlineat de 14,4 punts. Número màxim de caràcters 24.000 format Din-A4 (aprox. 5 pàgines). Màxim dues figures de 88x66 mm. Aquestes s’enviaran separades del text en el mateix correu i en format TIFF o JPG. Data límit per enviar els resums el 28 de febrer (Si és possible, enviar-ho com més aviat millor).

Per tal de formalitzar la seva assistència li preguem que ompli el formulari que trobarà en aquest enllaç. En cas que tingui algun contratemps no dubti en contactar amb nosaltres a través del correu efesnat@gmail.comEtiquetes: jornada medi natural segarra històricaHo vols compartir?